Biografi

Isak Knutsen – Friluftsentusiast, foredragsholder, motivator og inspirator 

Isak Marceliussen Knutsen er født i Arendal, Sør – Norge (9. Mars 2002) hvor han fortsatt bor sammen med familien sin som består av mor, far og to yngre brødre. Isak går nå på studiespesialiserende linje på videregående skole i Arendal. Han ble tidlig introdusert for villmarkas gleder og hva naturen har å by på. Allerede som 12-åring pakket han sekken uten hjelp og la ut på sin første telttur helt alene. Dette var starten på en interesse Isak senere skulle bruke store deler av tiden sin på.

Isak er et godt hakk mer interessert i friluftsliv enn folk flest, særlig på hans alder. Den største grunnen til denne interessen er fordi han er oppvokst i en frilufts-interessert familie. Både moren, faren og brødrene hans har vært sammen med han på en rekke teltturer både i Norge og i utlandet. Dette er grunnen til at Isak har blitt så «Bitt av basillen».

DSC_0590

Etter mange turer i skogen i nærområdet på Tromøya utenfor Arendal var han klar for å utvide horisonten. Isak var klar for å utforske Norges villmark. Som 12 og 13 åring dro han på en rekke turer i indre Aust-Agder og Telemark med faren og onkelen sin. Isak sines dette var utrolig gøy og kunne bare ikke få nok!

Tidlig i 2016 startet Isak sin egen blogg. Grunnen til dette var fordi han ville inspirere andre til å komme seg ut på tur å oppleve villmarka og hva den har å by på. Isak var selv inspirert frilufts-profilen Lars Monsen og visste hvordan kraft inspirasjon kan ha på andre mennesker. I 2017 ble denne bloggen både kåret til Norges og Nordens beste friluftsblogg noe som ga Isak motivasjon til å fortsette å skrive om eventyrene sine.

Allerede da Isak var 13 år gammel og gikk i syvende klasse på barneskolen startet han å tenke unormalt stort. Han hadde nemlig fått en sprø ide om å gå Norge på langs som 16 åring! Problemet han var bare at han slet med å finne noen å gjennomføre dette med. Tidlig i 2017 ble Isak godt kjent med en kar som heter Simon L. Simonsen som hadde utrolig lyst til å bli med på dette eventyret. I løpet av 10 måneder med mye planlegging var Isak og Simon klare for å sette i gang med deres så langt største prosjekt. Nemlig å gå gjennom hele Norges villmark, fra sør til nord, fra Lindesnes til Nordkapp! Dette er 3000 kilometer gjennom et av verdens mest krevende terreng! Isak og Simon bregner å bruke omtrent 160 dager på denne ekstreme ekspedisjonen. I 2018 gikk guttene over 1000 kilometer i løpet av 70 dager og klarte å ankomme det lille tettstedet Røros i Sør – Trøndelag da sommeren var over.  I 2019 er planen å fortsette fra der de slapp og forhåpentligvis komme nærme målet, Nordkapp. Likevel er det 2020 som guttene beregner å nå målet sitt.

DSC_62641.jpg
Norge på langs – Dag 1 | De første stegene fra Lindesnes!

Isak har en rekke ideer og planer som blir prioritet etter Norge på langs ekspedisjonen. Isak holder en rekke foredrag fra denne og andre turer, samt om hva man kan lære av naturen osv. (se egen fane på nettsiden for mer info rundt foredrag).

«Livet er kort. Følg drømmene dine mens du har mulighet» – Isak M. Knutsen